adriavox

popular music for happyness

free site templates

ADRIAVOX
Marino in Andrea – glasbenika in pevca v glasbenem projektu

"Adriavox" Glasba od ljudi, za ljudi

Obala in notranjost severnega Jadrana je mešanica narodov, različnih jezikov in kultur povezanih med seboj s skupno zgodovino, tudi glasbeno. Adriavox ne samo da poje in igra za obiskovalce, ampak izvaja glasbena srečanja, kjer vsi prisotni aktivno sodelujejo pri odkrivanju in ohranjanju glasbene dediščine svojih prednikov.  

Glasbila na katera Marino in Andrea igrata so: mandolina, diatonična harmonika triestina, kitara, violina, istrski mali bas na dve struni in še nekatera druga, ki pripadajo tudi istrsko-beneški glasbeni tradciji.

Zingelci
Marino, Andrea in Mark

Zingelci godejo v tipični godčevski zasedbi severne , oziroma slovenske Istre. Izvajajo najbolj značilne ljudske plesne motive iz tega področja kot so: šaltin, mafrina, šete paši, do paši, mazurka , cotić in druge.Večinoma so to plesi alpskega vpliva, ki so na splošno razširjeni v centralni Evropi.

... Picina picina ... valcer Ku-Ku ... Brava, brava la savrina ... Balun ... Mazurka ... Rosolina ... Spic polka ... Quatro giovinoti ... Ona mi je rekla .. Raspa ... Ci sposeremo in maggio ...  itd...  

ADRIAVOX

Marino:
Cell.: +386(0)31 336102
Mail: marino@adriavox.eu

Andrea:
Cell.: +39 347 1047999
Mail: andrea@adriavox.eu
                   


Vpis na poštni seznam

Vpišite vaš elektronski naslov in prejemali boste novice in tekoča dogajanja: